Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Öss Kalkacak mı?
 ÖSYM TURKİYE | Öss | Öss Kalkacak mı?
Mesaj icon Konu: Öss Kalkacak mı? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
emrealparslan
Yönetici
Yönetici

Gönderilenler: 7

Alıntı emrealparslan Cevaplabullet Konu: Öss Kalkacak mı?
    Gönderim Zamanı: 17-Şubat-2008 Saat 23:45
Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, “ÖSS'nin kalkması gerekir. Ama bundan şu anlaşılmamalıdır. İktidar değişti, hemen ÖSS kalkacak diye bir şey tabii ki mümkün değil” dedi.

Prof. Dr. Kemal Gürüz, bazı siyasi partilerin “ÖSS'nin kaldırılmasına” yönelik seçim vaatlerini değerlendirdi.

ÖSS'nin kalkması gerektiğini belirten Gürüz, “ Ama bundan şu anlaşılmamalıdır. İktidar değişti, hemen ÖSS kalkacak diye bir şey tabii ki mümkün değil. ÖSS kalkacak ve herkes istediği yere girecek diye bir şeyi de anlamamak lazım” dedi.

ÖSS 3 YIL İÇİNDE KALKAR

“ÖSS'nin tahminen 3 sene içinde kalkacağını” ifade eden Gürüz, sistemin nasıl değiştirilmesi gerektiğine yönelik önerisini şöyle sıraladı:

“Üniversiteye girişte müfredat değerlendirmesi ortaöğretimin işidir. 3,5 saatlik sınavla müfredat değerlendirilmez. Dolayısıyla o ortaöğretimin işi olacaktır. Birinci ilke budur. Yani olgunluk sınavı yapılacaktır. Bunu da herkes 'olgunluk sınavı gelecek' diye algılıyor. Bu da yanlış. Böyle bir şey yok. Olgunluk sınavı 1957'ye kadar Türkiye'de vardı. Şu anda bütün kıta Avrupası ülkelerinde var. Ben 1965'te liseden mezun oldum, o zamanlar da lise bitirme sınavı vardı. Olgunluk sınavı test usulü değildir, klasik bir sınavdır.”

Düzenleyen emrealparslan - 21-Aralık-2008 Saat 23:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04